Werkplaats

Werkplaats

 

Sparkling Plastic is een werkplaats waar diverse simpele machines staan om plastic te recyclen. Er staan o.a. een shredder, een extruder, een intruder en verder is er ruim variatie van elektrisch en handgereedschap aanwezig. Ook is er expertise aanwezig over hoe om te gaan met de machines en het plastic. Je kunt met zelf meegebracht plastic werken, maar het is ook mogelijk om met granulaat van Sparkling Plastic te werken. PP,  PS en PE hebben we in allerlei kleuren in voorraad .
Shredder voor het vermalen van hard plastic (we werken vooral met PP, PE en PS, zie het recyclingsymbool op het voorwerp).
Injector voor het injecteren van verwarmd plastic in een nieuwe vorm (mal). Aangestuurd door spierkracht. Er zijn eenvoudige mallen aanwezig. Wij kunnen je informatie geven over hoe je zelf mallen kunt maken in metaal, siliconen etc.
Extruder voor het injecteren van grotere, langere objecten onder druk, aangestuurd door een elektromotor. Er zijn profielen aanwezig (rond, diameter 25 mm 300 cm lang), en vierkant 35 mm, 300 cm lang). Ook hiervoor geld dat we je kunnen helpen met het zelf mallen  maken van metaal, siliconen etc.
Compression machine: oven voor het verwarmen en persen van plastic platen 40×30 cm

Hier een video over 3 bedrijven die in een circulaire economie werken om te recyclen, waaronder Sparkling Plastic: