Vormgevers

Vormgevers en Kunstenaars

In onze werkplaats bieden we ruimte en mogelijkheden voor designers en kunstenaars om met hun eigen ideeën aan de slag te gaan. We zien plastic als een veelzijdig materiaal dat veel beter benut kan worden dan het als wegwerpproduct te gebruiken. We willen stimuleren hoogwaardig gebruik  . De nadruk ligt daarbij vooral op het experimenteren, uitproberen en ontwikkelen van prototypes. Er is de mogelijkheid om in beperkte oplagen producties te draaien.
In de werkplaats is altijd een expert aanwezig op het gebied van machinegebruik en van diverse soorten gerecycled kunststoffen en haar eigenschappen. Er zijn diverse machines en materialen aanwezig waarmee gewerkt kan worden om nieuwe objecten te maken van gebruikt plastic.
Naast de specifieke plasticbewerkingsapparaten, is er divers gereedschap aanwezig zoals een tafelzaag, slijptollen, kolomboor, lasapparaat, en handgereedschappen om van mallen en natuurlijk plastic objecten te bewerken.
Mallen en machine onderdelen zijn compatible met machine-ontwerpen van Precious Plastic/Dave Hakkens.

Al een aantal vormgevers en niet de minste gingen je voor waaronder Studio Drift, Object Density en de sieradenmaker Shahar Livne.

Tijdens de Dutch Design Week 2019 presenteerde Drift de nieuwste toevoeging aan de lopende Materialism-serie: het tassenproject. Het was de hele week  te zien in het van Abbemuseum. Materialisme- Het tassenproject visualiseert de fysieke hoeveelheid plastic die elke Albert Heijn-supermarkt op een gemiddelde dag in Eindhoven verlaat. Een blok is gemaakt van een gerecyclede Albert Heijn boodschappentas. Samen vormen de blokken een sculptuur telkens wanneer een tas de winkel verlaat. Videoclips die voor de winkels van Albert Heijn zijn gemaakt, tonen de ritmische bewegingen van deuren die open- en  dichtgaan tot een abstractie die onze gewoonte van luiheid aantoont.

Afgelopen december lanceerde Balenciaga "Afterword: the Age of Tomorrow", een videogame speciaal ontworpen voor de herfstcollectie 2021. Hiervoor kreeg Shahar Livne de opdracht van het modemerk om een sieradencollectie te ontwerpen in de stijl van haar lopende onderzoeksproject over transformatie van plastic afvalmaterialen in de natuur getiteld 'Metamorphism'.