test

Vormgevers

In onze werkplaats bieden we ruimte en mogelijkheden voor designers en kunstenaars om met hun eigen ideeën voor plasticrecycling aan de slag te gaan. We zien plastic als een veelzijdig materiaal dat veel beter benut kan worden dan het als wegwerpproduct te gebruiken. We willen hoogwaardig gebruik ervan stimuleren. De nadruk ligt daarbij vooral op het experimenteren, uitproberen en ontwikkelen van prototypes. Er is de mogelijkheid om in beperkte oplagen producties te draaien.

In de werkplaats is altijd een expert aanwezig op het gebied van machinegebruik en van diverse soorten gerecycled kunststoffen en haar eigenschappen.

Er zijn diverse machines en materialen aanwezig waarmee gewerkt kan worden om nieuwe objecten te maken van gebruikt plastic:

· Shredder voor het vermalen van hard plastic (we werken vooral met PP, PE en PS, zie het recyclingsymbool op het voorwerp):

Free Icon | 5 pp

· Injection machine voor het injecteren van verwarmd plastic in een nieuwe vorm (mal). Aangestuurd door spierkracht. Er zijn eenvoudige mallen aanwezig. Voor meer info over hoe je mallen kunt maken in metaal, siliconen

· Extruder voor het injecteren van grotere, langere objecten onder druk, aangestuurd door een elektromotor. Er zijn profielen aanwezig (rond, diameter 25 mm 300 cm lang), en vierkant 35 mm, 300 cm lang).

· Compression machine: oven voor het verwarmen en persen van plastic platen 40×30 cm

· Oven voor het verwarmen van plastic op bakplaat en in eenvoudige mallen

· Sorteerstation voor het sorteren van plastic op soort en op kleur

· Divers gereedschap: tafelzaag, slijptol, kolomboor, lasapparaat, handgereedschappen om te werken aan mallen en het bewerken van plastic objecten.

De injection machine en de extruder zijn compatible met de machine-ontwerpen van Precious Plastic/Dave Hakkens.